Miksi valmennan - Annette

Miksi valmennan - Annette

Aloitetaan siitä miten minusta tuli valmentaja. Sen jälkeen on luontevampaa vastata miksi valmennan. Olen ollut kuntokeskusympäristössä 16-vuotiaasta asti. Ponnahdin Tuusulasta kauniista keskuksesta Viva! Wellness Clubilta personal training opintoihin Helsinkiin. Viva oli minulle paikkana varsin merkittävä, koska pääsin näkemään työni puolesta niin laajalla skaalalla mitä tällä alalla tapahtuu ja mihin kaikkeen sitä voikaan törmätä.

Lähtökohtisesti kun 16-vuotiaalle tulee mahdollisuus olla nuorekkaassa ympäristössä jossa on hyvinvoivia ihmisiä, oman ikäisiä ja oman äidin ikäisiä naisia liikkumassa, työkavereita joilla on mieletön asenne ja hyvä flow, niin ei vain voi käydä huonosti. Tiesin jo varhain mitä haluan tehdä ja halusin olla yhtä hyvä kuin työkaverini. 

PT Koulun aikana kävin työharjoittelussa. Pääsin ohjaamaan käytännössä kaikkia heidän järjestämiään tunteja, vetämään PT asiakkaita ja olemaan ihmisten kanssa. Olin onnekas! Olin pitkään ajatellut PT:ksi kouluttautumista, joten olin monta kertaa ajatellut minkälainen valmentaja olisin. Halusin auttaa asiakkaitani kaikessa. Kuunnella ja olla läsnä. Auttaa onnistumaan ja jakaa onnea siinä vieressä. Inspiroida ja inspiroitua. Antaa hikihaleja. Kun kuulin harjottelupaikassa ollessani eräältä siellä työskentelevältä henkilöltä tämän ajatuksen olevan hirvittävän söpö, mutta todella raskas, ja että lähtökohtaisesti 75% asiakkaistani tulee epäonnistumaan, järkytyin. Päätin jo paluulennolla matkalla kotiin, että aijon olla valmentajana kärsivällinen ja aijon olla valmis kokeilemaan kaikkea mahdollista josta voisi olla asiakkaalleni apua. Haluan että mun asiakkaat onnistuu.  

Kun olin koulusta valmis, päädyin valmentamaan Easyfit Lauttasaareen. Vastassa oli aidot aikuisten ajatukset ja heidän hyvinvointi. Koen saaneeni aika äkkiä hyvän otteen asiakkaisiini ja koin käsittämättömän suurta onnea huomatessani, että  nämä ihmiset hyötyvät avustani ja pääsevät tavoitteesiinsa. On parasta olla päästettynä lähelle toisen ihmisen elämää ja auttaa toista uskomaan itseensä siinä vaiheessa, kun hän haparoi.

Nyt, aloittaessani työskentelyä Keilarannassa, tiedän olevani lähempänä unelmaani. Olen omatoimisempi yrittäjänä ja voin keskittyä olemaan parempi valmentaja. 

Tämä ei ole mitään rakettitiedettä, vaan ihan ihmisen ymmärtämistä. Aina pitää olla realistinen ja valmentamisessa ehdottoman rehellinen ja olla valmis hakemaan lisätukea ja osaamista ulkopuolelta jos tuntuu ettei omat voimavarat enää riitä. Siinähän asiakaskin hyötyy kun saa tarvitsemaansa apua. 

Sain viimeviikolla sähköpostilla tiedon, että sain opiskelupaikan hierontakoulu Atlaksesta, ja aloitan hierojaopinnot syksyllä 2017. Hiukan on vielä auki kouluttaudunko hierontakoulun jälkeen fysioterapeutiksi, osteopaatiksi vai naprapaatiksi, tällä hetkellä haluaisin niitä kaikkia.

Katsotaan minne tie vie, mutta nyt vuosi 2017 näyttää jo nyt niin lupaavalta että lanteet notkuu jo pelkästä ajatuksesta! 

Saitko vastauksen kysymykseen? Teen tätä koska tämä on mun juttu.

Kaikille sokerihiirille

Kaikille sokerihiirille

Miksi valmennan - Anna

Miksi valmennan - Anna