Teetkö yhteistyötä oman kehosi kanssa?

Teetkö yhteistyötä oman kehosi kanssa?

Olen päätynyt kiropraktikon vastaanotolle ensimmäistä kertaa pitkään jatkuneiden selkäkipujen vuoksi. Sinnittelin vaivojeni kanssa varsin pitkään, ennen kuin päätin, että asioiden on pakko muuttua. Kuulostaako tutulta? Tällaiset tarinat ovat valitettavan tyypillisiä sekä kiropraktikon, että valmentajan vastaanotolla. Kävimme Annetten kanssa yhdessä tapaamassa kiropraktikko Simo Poutasta ViaVitalilla ja keskustelemassa kiropraktiikan hyödyistä treenaajalle. Samalla omat kropat saivat huoltoa. 

Itse olen jo vanha konkari kiropraktikon pöydällä. Muistan kuitenkin hyvin, miten isoja muutoksia ensimmäisten hoitokertojen jälkeen oli havaittavissa monessakin asiassa. Sen lisäksi, että selkä ei enää vaivannut entiseen tapaan, lenkkipolulla henki kulki aivan uudella tavalla, ja salilla treenatessa pystyi taas tekemään liikkeitä, jotka eivät olleet onnistuneet hetkeen. Itse olin vain toivonut pääseväni eroon selkäkivuista, ja nämä muut vaikutukset tulivat täysin yllättäen bonuksena.

Kiropraktiikan tarkoituksena on mahdollistaa kehon normaali, sujuva toiminta helpottamalla sen eri osien välistä yhteistyötä. Kyseessä ei ole pelkkä rangan hoito, tai vaivojen ja kipujen poistaminen, vaikka moni mieltää asian juuri näin.  Kun hermosto pystyy ohjaamaan lihasten toimintaa oikealla tavalla ja keho pystyy toimimaan tarkoituksenmukaisesti, saattaa treenaaja löytää itsestään ja omista mahdollisuuksistaan aivan uusia ulottuvuuksia. Kun keho toimii paremmalla tasolla on treenaaminen tuloksekasta ja miellyttävää, ja palautuminenkin nopeampaa.

Kehonhuoltoon kannattaa aina panostaa myös omatoimisesti. Mikään hoito tai apu harvoin pelastaa tilannetta, jos itse ei jaksa asiaan panostaa. On kuitenkin myös sellaisia asioita ja tilanteita, joiden kanssa on turha jäädä painimaan yksin. Apua kannattaa hakea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mielellään ennen kuin on kipuja ja ongelmia. Tässä piileekin melkoinen haaste. En itsekään ollut kiinnittänyt huomiota siihen, miten pinnallista hengitys oli, ennen kuin se ei enää ollutkaan. Kaikkeen tottuu. Kynnys hakea apua saattaa myös kasvaa sitä mukaa, mitä pidempään asiaa lykkää. Toisaalta, kun löytää taas kehoon hyvän olon ja huomaa mihin kaikkeen se pystyy sittenkin, tuskin enää haluaa sinnitellä ongelmien ja vastahankaisen kropan kanssa.

Usein kiropraktiikasta puhuttaessa herää kysymyksiä siitä, millaista hoito on? Sattuuko se ja onko se turvallista? Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa ettei satu. Hoito on myös tutkitusti turvallista. Itsellä olo on aina hoidon jälkeen kevyt ja mieliala korkealla. Kannattaa käydä kokeilemassa!

- Anna

Jutun kuvat on otettu kiropraktikko Simo Poutasen vastaanotolla ViaVitalissa

 

" OTA ITSEÄSI NISKASTA KIINNI "

" OTA ITSEÄSI NISKASTA KIINNI "

Personal trainer terveyden edistäjänä

Personal trainer terveyden edistäjänä