Vähemmän on enemmän

Vähemmän on enemmän

Liikunnan ja terveellisten elämäntapojen aloitusvaiheessa on todella tyypillistä mennä nolla tai sata periaatteella.

Jos lähtötaso liikunnan suorittamiseen on 0h/vko ja omiin ruokailutottumuksiin ei olla juurikaan kiinnitetty huomiota, on käytännössä hyödytöntä asettaa itselle lähiajan tavoitteeksi syödä joka aterialla rehuja JA toteuttaa kovatehoista liikuntaa 4-5 h /viikko. Tottakai tämähän on aika kiva tavoite, mutta mahdollisesti kaukana realistisuudesta, ja toteutettuna voi olla todella kaukana terveellisyydestä. 

Mitä hitaammin lisäät arkeesi pieniä muutoksia, jotka parantavat sinun omaa oloasi ja terveyttäsi, sitä pidempään pystyt todennäköisesti ylläpitämään niitä. Itsestään huolehtimisen tarkoituksena on antaa sinulle enemmän virtaa ja energiaa päivään, eikä olla kauhea stressimörkö joka huutelee mielessäsi toistaen mitä karseimpia syytöksiä. 

Summa summarum. 

Jos olet kokeillut aikaisemmin sellaisia keinoja pitää itsestäsi huolta, jotka eivät ole toimineet toivotulla tavalla, kokeile suhtautua itseesi armollisemmin. Tee myös itsellesi palvelus ja ja kokeile jotain toista keinoa, sillä aikaisemmin toteutetut toimimattomaksi koetut menetelmät tuskin toimivat uudestaankaan. Terveellisyyteen pyrkimisen tulisi olla itsestä huolehtimisen alkuvaiheessa mahdollisimman kaukana hifistelystä. Sen pitäisi olla niin selvää ja pientä, että sinä itse uskot omaan tekemiseesi. Joillain se voi tarkoittaa sitä, että mennään nukkumaan ajoissa, mutta jos lähtökohtaisesti et koe unessasi mitään vikaa- älä käytä aikaasi sen korjaamiseenkaan vaan keskity olennaiseen, siihen mikä juuri sinulla on haasteena.

Jos taas kaikki tuntuu olevan hiukan retuperällä tai et ole varma miten voit, kurkkaa meidän tekemä opas. Pysähdy tunnustelemaan omaa vointiasi ja käytännönläheisin keinoin opi tiedostamaan omia tapojasi ja niiden merkitystä sinun hyvinvoinnellesi. 

 

 

Uusi elämä lomien jälkeen - taas? Viisi vinkkiä pysyvään muutokseen

Uusi elämä lomien jälkeen - taas? Viisi vinkkiä pysyvään muutokseen

Pitääkö punnita tai mitata?

Pitääkö punnita tai mitata?