Hyvän mielen joulu

Hyvän mielen joulu

Vuoden vaihteen juhlaputki pikkujouluineen, joulunviettoineen ja uuden vuoden juhlineen saattaa tuntua haastavalta ja ahdistavaltakin omasta hyvinvoinnista huolehtimisen näkökulmasta. Sesonkiruokia ja -juomia on tarjolla runsaasti, ja kaupoissa jouluherkut ovat hyvin näkösällä hyvissä ajoin. Onko tästä mahdollista selvitä ilman ähkyä ja morkkista? Kyllä on.

Mitä jos lähestyisimme joulua ja uuttavuotta lempein askelin, emme kiristelisi hampaita vaan nauttisimme joulun ja uuden vuoden juhlat juuri niin kuin me sen haluamme viettää? Jouluna on mahdollista antaa joulurauha itsellekin. Nyt ei siis ole puhe tilanteesta, jossa joudut neuvottelemaan itsesi kanssa siitä, kuinka monta boksia konvehtia syöt, vaan jouluna samoin kuten muina päivinä vuodesta on mahdollista valita mitä tekee. Kyseessä ei ole itsekurin puute eikä sen liika harjoittaminen, vaan taito kuunnella sitä mitä itse haluaa ja pysähtyä kyseenalaistamaan ja pohtimaan omia valintoja. Toisinsanoen, taito tehdä tietoisia valintoja.

Kuuriluontoinen ajattelu on elämäntapamuutoksissa todella yleistä, ja kuurien ja oikopolkujen houkuttelevuus ymmärrettävää. Tällainen ajattelu on kuitenkin juuri sellainen lähestymistapa, joka tekee juhlasesongeista ja muista ‘poikkeustilanteista’ haastavia, ja ohjaa huomion aivan vääriin asioihin.

Joulun merkitystä ja sitä miten joulun haluaa viettää kannattaa pysähtyä pohtimaan. Silloin omaa hyvinvointia tukevien valintojen tekeminen myös jouluna on helpompaa. Ilman että joulumieli kärsii, tai että joutuu kieltäytymään itselle mieluisista ja tärkeistä asioista.

Jos kaipaat apua sopivaan joulutunnelmaan virittäytymisessä ja omaa hyvinvointia tukevien valintojen tekemisessä joulun aikaan, Hyvän Mielen Joulukalenteri auttaa auttaa tässä koko joulukuun ajan. Mukaan pääset sunnuntaihin 25.11. klo 18 asti täältä.

 Jouluterveisin,

Anna&Annette

 

 

Kunnioitatko voimavarojasi?

Kunnioitatko voimavarojasi?